Ana içeriğe atla

11.10.2019 tarihli haberler

Eşitsizliğe dikkat çekilecek! Bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü

11 Ekim Günü Birleşmiş Milletlere üye ülkeler tarafından alınan kararla 2012 yılından itibaren “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” olarak kutlanmaya başlamıştır. Bugün dünyanın dört bir yanında cinsiyetinden dolayı ayrımcılığa, tacize, tecavüze maruz kalan kız çocuklarının yaşam koşullarını iyileştirmek adına farkındalık yaratmak amaçlanıyor.


İran tankerinde patlama

İran'a ait bir petrol tankerinde Suudi Arabistan'ın Cidde kenti açıklarında yangın çıktı. İran devlet televizyonu Sinopa adlı tankere iki füze isabet ettiğini duyurdu.

Olay yaşandığında İran Ulusal Petrol şirketine (NOIC) ait olduğu öğrenilen tankerin, Suudi Arabistan’ın Kızıldeniz kıyısındaki Cidde kentinin 97 kilometre açığında olduğu belirtildi.

Tankerin iki ana petrol tankının hasar gördüğü ve Kızıldeniz’e petrol sızdığı açıklandı. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı.

Gelir vergisi tarifelerine yeni kademeler eklenecek

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın AK Parti'nin Kızılcahamam kampında söz ettiği vergi paketiyle, gelir vergisi tarifelerine yeni kademeler eklenmesi planlanıyor. Buna göre halen en üst seviye olarak uygulanan yüzde 35 oranının kademeli olarak yüzde 50'ye kadar çıkarılması hedefleniyor. 500 bin ile 1 milyon arasındaki gelirlere yüzde 40, 1 milyon liranın üstüne de yüzde 50 oranı üzerinden vergi alınması gündeme gelecek.


Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili terör propagandasına gözaltı

İzmir'de, 'Barış Pınarı Harekatı'nı sosyal medya üzerinden karalayan ve terör propagandası yapanlara yönelik düzenlenen operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı.Operasyon kapsamında 7 şüphelinin daha arandığı belirtildi.


Norveç ve Finlandiya kendi kendilerine ambargo koydu


Türkiye sınırlarını teröristlerden arındırmak için Barış Pınarı Harekâtı'na başlarken Finlandiya ve Norveç Türkiye'ye silah satışını durdurduklarını açıkladı. 2008-2017 yılları arasında Finlandiya'dan kayda değer bir alım olmazken Norveç'ten sadece 12 milyon dolarlık savunma sanayi ürünü aldık.

Kaynak
Sözcü
Memur.net

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ertan Tosun,Şeref Kalaycı, Mehmet Tuntaş,Murat Tokat, Cevat Genç,, Hasanhüseyin Kınıklıoğlu, Nuran Altunel, İnanç Özçakmak, Özgür Semiz, Sibel Çil, Mehmet Karaman, Ertuğrul Dede, Aydın Saffet Özkan, Murat Arslan, Ömer Faruk Gölbaşı, Özcan İzgi, Mustafa Erdoğan hakkında atama kararı

06.07.2019 - 08:23 İHA Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda açık bulunan İSEDAK ve Uluslararası Kalkınma İşbirliği Genel Müdürlüğü’ne Mehmet Metin Eker, aynı kurumda açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığına ise Ertan Tosun’un atanmasına karar verildi. Karara göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mithat Cansız görevden alınarak yerine Şeref Kalaycı atanırken söz konusu bakanlıkta açık bulunan Teftiş Kurulu Başkanlığı’na ise Mehmet Tuntaş’ın atanmasına karar verildi. Kararda, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliğine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcısı ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Murat Tokat’ın atanma kararı yer aldı. Söz konusu Karara göre, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdür Yardımcısı Cevat Genç atandı. Karara göre, Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan Başmüfe

Artistik cimnastikte Ahmet Önder'den gümüş madalya

ALMANYA'nın Stuttgart kentinde düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda halka aletinde İzmirli İbrahim Çolak'ın altın madalya kazanarak bu branşta ülkemiz adına tarihinin en büyük derecesini elde etmesinin ardından yine İzmirli sporcu Ahmet Önder de şampiyonayı gümüş madalyayla tamamladı. Kaynak DHA

Ankara Valiliği'nden Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı hakkında açıklama

Ankara Valiliği, Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırı hakkında açıklama yaptı. Ankara Valiliği, Çubuk’taki şehit cenazesi sırasında bir takım kişilere sopalar dağıtıldığına dair iddiaları doğrulayacak bulguya ulaşılamadığını açıkladı. Ankara Valiliği’nin sosyal paylaşım sitesi Twiiter hesabında yer alan açıklamada, Çubuk ilçesindeki şehit cenazesi sırasında bir takım kişilere sopalar dağıtıldığına dair iddialar üzerine eldeki tüm görüntülerin ayrıntılı bir şekilde incelendiği belirtilerek, "Olay anında görev yapan güvenlik görevlileriyle görüşmeler yapılmış olup, söz konusu iddiayı doğrulayacak herhangi bir bilgi ya da görüntüye ulaşılamamıştır" ifadeleri kullanıldı.