Ana içeriğe atla

06.10.2019 tarihli haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Sırbistan'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Sırbistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısına katılmak üzere yarın Sırbistan'a gidecek.


Kuzey Kore ile ABD arasındaki görüşmeler kesildi

İsveç'in başkenti Stockholm'de, Kuzey Kore'nin nükleer silah deneme faaliyetlerinin önlenmesi amacıyla ABD ile Kuzey Kore heyetleri arasında çalışma düzeyinde bugün başlayan müzakerelerin kesildiği açıklandı. ABD Dışişleri Bakanlığı ise Kuzey Kore'nin iki ülke arasındaki müzakerelerin kesildiğine ilişkin açıklamasının "görüşmenin içeriğini ya da ruhunu yansıtmadığını" belirtti.



ABD'de Oktoberfest'te peş peşe patlama

Haber kapağı
ABD’de düzenlenen Oktoberfest etkinliğinde trafoda meydana gelen patlama sonucu 4 kişi yaralandı. Festival alanı tahliye edildi.
Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles şehrinde bulunan Huntingdon Beach bölgesinde düzenlenen Oktoberfest etkinliğinde, elektrik arızası nedeniyle peş peşe 3 patlama meydana geldi. Patlamalarda 4 kişinin yaralandığı, 2’sinin itfaiye personeli olduğu belirtildi.



Avustralya'da 'beyin yiyen' mantar bulundu

Avustralya'da, ilk kez dünyanın en ölümcül mantarlarından biri olarak bilinen 'zehirli ateş mercanı' yetiştiği tespit edildi.

Avustralya'da 'beyin yiyen' mantar bulundu
Avustralya'nın James Cook Üniversitesi'nden (JCU) araştırmacılar, mantara Asya'nın çeşitli yerlerinden sonra Avustralya'nın tropik iklime sahip Queensland eyaletinde rastlanmasının, türün görüldüğü bölgelerin "kayda değer şekilde" genişlediğini ortaya koyduğunu ifade etti.


Gazi Üniversitesi'nde tepkiler büyüyor

Gazi Üniversitesi’nde Teknoloji Fakültesi’ne ait sınıfların başka bir fakülteye verilmesi tepkilere neden oldu.Gazi Üniversitesi’nde, Teknoloji Fakültesi’ne ait sınıfların ve laboratuvarların farklı fakültelere verilmesi ise öğrenciler ve akademisyenlerin tepkilerine neden oldu.

Rektörlüğün olduğu Beşevler kampüsünde toplanan öğrenciler, Rektör Prof. Dr. İbrahim Uslan’la görüşme talep etti. Öğrenciler ve destek veren akademisyenler Teknoloji Fakültesi’ne ait sınıfların boşaltılmamasını ve başka birimlere verilmemesini talep ediyor.


Kaynak
Cumhuriyet
BBC
Yeniçağ
En son haber
Hürriyet

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ertan Tosun,Şeref Kalaycı, Mehmet Tuntaş,Murat Tokat, Cevat Genç,, Hasanhüseyin Kınıklıoğlu, Nuran Altunel, İnanç Özçakmak, Özgür Semiz, Sibel Çil, Mehmet Karaman, Ertuğrul Dede, Aydın Saffet Özkan, Murat Arslan, Ömer Faruk Gölbaşı, Özcan İzgi, Mustafa Erdoğan hakkında atama kararı

06.07.2019 - 08:23 İHA Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda açık bulunan İSEDAK ve Uluslararası Kalkınma İşbirliği Genel Müdürlüğü’ne Mehmet Metin Eker, aynı kurumda açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığına ise Ertan Tosun’un atanmasına karar verildi. Karara göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mithat Cansız görevden alınarak yerine Şeref Kalaycı atanırken söz konusu bakanlıkta açık bulunan Teftiş Kurulu Başkanlığı’na ise Mehmet Tuntaş’ın atanmasına karar verildi. Kararda, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliğine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcısı ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Murat Tokat’ın atanma kararı yer aldı. Söz konusu Karara göre, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdür Yardımcısı Cevat Genç atandı. Karara göre, Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan Başmüfe

Artistik cimnastikte Ahmet Önder'den gümüş madalya

ALMANYA'nın Stuttgart kentinde düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda halka aletinde İzmirli İbrahim Çolak'ın altın madalya kazanarak bu branşta ülkemiz adına tarihinin en büyük derecesini elde etmesinin ardından yine İzmirli sporcu Ahmet Önder de şampiyonayı gümüş madalyayla tamamladı. Kaynak DHA

Ankara Valiliği'nden Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı hakkında açıklama

Ankara Valiliği, Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırı hakkında açıklama yaptı. Ankara Valiliği, Çubuk’taki şehit cenazesi sırasında bir takım kişilere sopalar dağıtıldığına dair iddiaları doğrulayacak bulguya ulaşılamadığını açıkladı. Ankara Valiliği’nin sosyal paylaşım sitesi Twiiter hesabında yer alan açıklamada, Çubuk ilçesindeki şehit cenazesi sırasında bir takım kişilere sopalar dağıtıldığına dair iddialar üzerine eldeki tüm görüntülerin ayrıntılı bir şekilde incelendiği belirtilerek, "Olay anında görev yapan güvenlik görevlileriyle görüşmeler yapılmış olup, söz konusu iddiayı doğrulayacak herhangi bir bilgi ya da görüntüye ulaşılamamıştır" ifadeleri kullanıldı.