Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Temmuz, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

DGS sonuçları saat 10.00- 14 arası açıklanıyor

2019 yılı DGS sonuçları bugün açıklanacak ve ÖSYM sonuç sorgulama ekranı bugün erişime açılacak. Önlisans eğitimi sonrası 4 yıllık lisans programlarına yerleşmek için DGS sınavına giren öğrenciler sınav sonuçlarını osym.gov.tr adresinden TC numarası ve ya öğrenci numarasıyla sorgulayabilecek.

Anayasa Mahkemesi'nden kanun iptali

Anayasa Mahkemesi, çevre ve kıyıların korunmasına yönelik düzenlemelerin bazı alanlarda uygulanmamasını öngören kanun hükümlerini iptal etti. CHP, 3621 Sayılı Kıyı Kanunu'na 7162 Sayılı Kanun'un 7. Maddesiyle eklenen ek 2. madde ve ekli (1), (2), (3) ve (4) numaralı krokiler ile listelerin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Danıştay 6. Dairesi de baktığı bir davada 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun'a 6456 sayılı Kanun'un 27. maddesiyle eklenen ek 2. maddenin üçüncü fıkrasındaki "Sivriada'da yapılacak planlama, imar ve inşaat uygulamaları ile diğer düzenlemeler 3621 sayılı Kıyı Kanunu hükümlerine ve diğer mevzuatta yer alan kısıtlama ve prosedürlere tabi değildir" hükmüne ilişkin Anayasa Mahkemesine başvurarak iptal talebinde bulunmuştu. Kaynak AA

Hürmüz'deki tanker krizinin ses kayıtları yayınlandı

Hürmüz Boğazı'ndan İran Devrim Muhafızları'nın İngiliz tankeri Stena Impero'ya el koymadan önce gönderdiği mesajlar yayınlandı. Kayıtlarda, Devrim Muhafızları'nın hemen ardından bölgedeki bir İngiliz savaş gemisinin de tankerle iletişime geçtiği anlaşılıyor. Kayıtlarda İran Devrim Muhafızları'nın Stena Impero'ya, "İtaat ederseniz, güvende olacaksınız. Yönünüzü derhal 360 derece çevirin" dediği duyuluyor.

Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına dair karar RG'de yayınlandı

Rabia Naz Vatan başta olmak üzere, şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması ve bu konuda alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına dair karar ile bazı komisyonların Meclis tatildeyken çalışabilmesine ilişkin kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Giresun'un Eynesil ilçesindeki evinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede 12 Nisan 2018'de yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan başta olmak üzere, şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması ve bu konuda alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulacak Meclis Araştırma Komisyonu 12 üyeden oluşacak. Komisyonun çalışma süresi ise başkan, başkanvekili, sözcü ve katip seçimi tarihinden başlamak üzere 3 ay olacak ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışma yapabilecek. - Bazı komisyonlar Meclis tatildeyken çalışabilecek TBMM Genel Kurulunun bazı komisyonların Meclisin tatili ve ara vermesi sırasında çalışabilmesine ilişkin kararlar da Re

YKS soru ve cevapları yayımlandı

  ÖSYM'den yapılan açıklamada, "2019 YKS cevap kağıtları ve aday cevapları erişime açıldı" denildi. Gece YKS sonuçları açıklanmıştı.  YKS tercihleri 23-29 temmuz arasında yapılacak.

İşsizlik 3.4 puan artışla yüzde 13 oldu

TÜİK'in açıkladığı nisan ayı işsizlik rakamlarına göre işsizlik 3.4 puan artışla yüzde 13 oldu. Bir önceki ay yüzde 16.1 olan tarım dışı işsizlik nisanda yüzde 15'e geriledi. Genç işsizlik ise 6.3 puan artışla yüzde 23.2 oranında gerçekleşti.

KPSS’ye 644 bin aday Girdi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, pazar günü iki oturum şeklinde düzenlenecek Kamu Personel Seçme Sınavı (2019- KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik sınavının Genel Kültür- Genel Yetenek oturumuna 644 bin 557, Eğitim Bilimleri oturumuna ise 376 bin 709 adayın katılacağını açıkladı. Sınavın "Genel Kültür" ve "Genel Yetenek"ten oluşan sabah oturumunun 10.15'te başlayacağına işaret eden Aygün, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra, öğleden sonraki oturumlarında ise saat 14.30'dan sonra sınav binalarına adayların alınmayacakları uyarısında bulundu.

Çavuşoğlu:Kıbrıs'taki faaliyetlerimizi daha da artırırız.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kıbrıs'taki sondaj faaliyetlerine karşı çıkan AB'ye tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Bize yönelik bir adım olursa biz bunun karşılığını veririz ama Kıbrıs'taki faaliyetlerimizi daha da artırırırız.

AB hava ulaşımı anlaşması görüşmelerini ve Türkiye ile üst düzey diyaloğu askıya aldı

Yunanistan, İsrail ve Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Akdeniz'de doğalgaz sondaj çalışması yapmasına rağmen Türkiye'nin Kıbrıs açıklarında benzer çalışmalar içinde olmasına Avrupa'nın tepkisi sürüyor... Avrupa Birliği'nin Türkiye ile ilgili bir son dakika kararı aldığı ortaya çıktı. Reuters son dakika haberi olarak duyurduğu gelişmede, AB'nin taslak metnini yayınladı. Metinde, "Avrupa Birliği Türkiye'nin Kıbrıs açıklarındaki 'yasa dışı' sondaj çalışması dolayısıyla hava ulaşımı anlaşması görüşmelerini ve Türkiye ile üst düzey diyaloğu askıya aldı" ifadesi yer alıyor. Bugün olan başka bir olay da aşağıdaki şekilde: Hastanede kimyasal madde döküldü, 19 personel etkilendi Ankara'da Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde giriş katta kimyasal madde döküldü. Olayda gazdan etkilenen 19 personel tedavi altına alındı.

MEB’den yönetmelik değişikliği! Teneffüs süreleri uzadı

‘Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ Resmi Gazete’de yayımlandı. İlk ve ortaokullarda teneffüs süreleri 10 dakikadan 15’e çıkarıldı. İkili eğitim yapılan okullarda ise en az 10 dakika olacak. 69 ayı dolduranlar okula başlayabilecek. Anaokulu 36-66 aylık çocukların eğitimi aldığı kurum olarak belirtilirken yeni düzenlemeye göre bu 36-68 aya çıkarıldı. Okullardaki ana sınıfına başlama yaşı 48-66 aylık iken Eylül ayı sonu itibarıyla 57-68 aylık oldu.

Hırvatistan Avrupa Döviz Kuru Mekanizmasına başvuruda bulundu

Euro Grubu Başkanı Mario Centeno, Hırvatistan'ın avro para birimine geçişin ilk aşaması olan Avrupa Döviz Kuru Mekanizması'na katılım başvurusu yaptığını açıkladı. Metin Boyutu Euro Grubu Başkanı Mario Centeno, avro para birimini kullanan Avrupa Birliği (AB) üyesi 19 ülkenin maliye bakanlarının Brüksel'de gerçekleştirdiği Euro Grubu toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu.  Hırvatistan'ın Avrupa Döviz Kuru Mekanizması'na ve bankacılık birliğine katılım başvurusu yaptığını belirten Centeno, "Bu, Euro Bölgesi'ne katılmak için atılması gereken ilk adım." ifadesini kullandı. 

Trafik Sigortasında teminatlar değişti

Zorunlu Trafik Sigortası'ndaki teminatlar 1 Temmuz 2019 tarihi itibariyle yüzde 8-8.5 aralığında arttı. Böylece bir kaza anında 36 bin lira olan hasar karşılama tazminatı 39 bin liraya yükseldi. Kaynak Hürriyet

Anketlere göre Miçotakis önde

Yunanistan'da seçim günü  Yunanistan bugün seçime gidiyor. Başbakan Aleksis Çipras'ın en büyük rakibi, Kiryakos Miçotakis. Anketlere göre Çipras'ın işi zor zira eski Başbakanlardan Konstantin Miçotakis'in oğlu olan Kiryakos Miçotakis, özellikle ekonomi ve göçmenlerle ilgili vaatleriyle seçimin favorisi görülüyor. Kaynak NTV

Ertan Tosun,Şeref Kalaycı, Mehmet Tuntaş,Murat Tokat, Cevat Genç,, Hasanhüseyin Kınıklıoğlu, Nuran Altunel, İnanç Özçakmak, Özgür Semiz, Sibel Çil, Mehmet Karaman, Ertuğrul Dede, Aydın Saffet Özkan, Murat Arslan, Ömer Faruk Gölbaşı, Özcan İzgi, Mustafa Erdoğan hakkında atama kararı

06.07.2019 - 08:23 İHA Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda açık bulunan İSEDAK ve Uluslararası Kalkınma İşbirliği Genel Müdürlüğü’ne Mehmet Metin Eker, aynı kurumda açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığına ise Ertan Tosun’un atanmasına karar verildi. Karara göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mithat Cansız görevden alınarak yerine Şeref Kalaycı atanırken söz konusu bakanlıkta açık bulunan Teftiş Kurulu Başkanlığı’na ise Mehmet Tuntaş’ın atanmasına karar verildi. Kararda, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliğine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcısı ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Murat Tokat’ın atanma kararı yer aldı. Söz konusu Karara göre, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdür Yardımcısı Cevat Genç atandı. Karara göre, Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan Başmüfe

Usulsüz elektrik kullanımında faturayı 5 katı yansıtılıyor

Elektrik aboneliğini üzerine almadan usulsüz kullanım yapan veya taşınırken aboneliğini iptal ettirmeyen yaklaşık 2 milyon tüketici, başkasının elektrik borcunu ödeme riskiyle karşı karşıya bulunuyor. Usulsüz elektrik kullanımı tespit edildiğinde kesme açma bedelinin 5 katı faturaya yansıtılıyor.